TIP 3

Stel gezamelijke en individuele doelen

Deze tip gaat samen op met tip 2 ‘maak een dagstructuur’. Een structuur helpt je om overzicht en het gevoel van regie te houden. Waarom dat belangrijk is lees je hier.

Doelen kunnen deel uit maken van je dagstructuur. Ze geven je allereerst iets te doen. Het is prettig om even focussen op iets anders dan ‘thuis zijn en niet weg kunnen’. Daarnaast geeft het behalen van doelen je een nuttig gevoel. En wij als nijverig volkje vinden dat toch wel erg fijn . Er komen fijne stofjes vrij in je hersenen die bijdragen aan mentale gezondheid.

Maar dat niet alleen. Doelen stellen en behalen geeft je ook grip op je leven. Stress komt meer op de achtergrond waardoor het je beter lukt om echt aanwezig te zijn en keuzes te maken. Zeker als ouder komt je dat ten goede. Als jij je lekker voelt heeft dat een positief effect op de rest van je gezin.

Als je je (grotere) kinderen nog niet echt kan bewegen tot het maken van doelen, begin dan gewoon zelf. Stel gezamenlijke doelen of activiteiten voor en neem de regie. En vertel van je eigen doelen en hoe goed jou dat doet.

Moeilijk om te beginnen? Ga eens na wat je al vaak heb willen doen maar nooit tijd voor hebt. Kijk wat het met je doet als je er mee begint. Maak van de nood een deugd.

Morgen tip 4
Succes!