Over mij


Het is 2017. Ik ben halverwege mijn coachopleiding. Langzaamaan ontdek ik dat er meer bij mij van binnen gebeurt dan ik altijd heb willen weten. Mijn antenne stond vooral gericht op anderen en niet op mezelf.

Ik ben die dag met mijn oude moeder in het ziekenhuis. Ze is iets kwijt en ik ren al voor ze zelf heeft kunnen nadenken. Ik stamp inwendig tierend de trap op. Ik ben boos! Op haar of op mezelf, ik weet het niet meer! Alle opgebouwde frustratie laat zich in één keer voelen en ik voel me draaierig en misselijk Ik besef me ineens dat ik alwéér doe wat ik altijd doe, zorgen en redden. Of de ander het nou wil of niet, ík los het wel op.
Er is niks mis met een beetje behulpzaamheid, maar zó wil ik het niet meer! Op dat moment weet ik;
het zijn niet de ánderen die hangen aan mij, maar ík doe iets waardoor ik anderen op mijn nek neem.
En dat is een loodzware last geworden.

Martine maakt tijd, rust en ruimte nemen voor jezelf écht legitiem.
Martine heeft echte aandacht voor dat wat er toe doet. Haar nuchterheid helpt om ook weer vooruit te kijken.
Zorgen voor jezelf is niet makkelijk, maar Martine laat het er makkelijker uitzien. Dat geeft hoop!

Die last moest van mijn schouders en ik deed wat ik nog nooit gedaan had (want ‘ikke self doen’). Ik zocht hulp en maakte de reis naar binnen om opnieuw te leren voelen, grenzen te stellen en zorgen voor mezelf. 

De sleutel voor groei ligt bij het serieus leren nemen van jezelf. En dat begint met bij jezelf naar binnen durven kijken. Gaan voelen wat er te voelen valt én leren begrijpen hoe het voor jou werkt. Dat is de gouden combinatie.

Misschien ook nog leuk om te weten
Ik ben Martine Buist, getrouwd met Marcel en moeder van twee tieners. Samen met onze twee honden wonen we op het randje van Groningen en Drenthe. Ik hou van wandelen, tuinieren, diepe gesprekken, het bedenken van rare woorden en overdrijven. Ik ben nieuwsgierig, nuchter, sensitief, pragmatisch en creatief.
Sinds 2017 ben ik eigenaar van Praktijk Fokus waar ik als integratief coach en als relatiecoach werk. Daarnaast ben ik binnen de Groundwork Academy werkzaam in de studentbegeleiding. Ben je nieuwsgierig naar mijn opleidingen en werkervaring, neem dan kijkje op mijn linkedin profiel.

Ik geloof in God en werk en leef vanuit de overtuiging dat ieder mens waardevol en bedoeld is. Gemaakt om vol tot leven te komen. Ik werk met mensen met allerlei levensovertuigingen.

Herken je je in mijn verhaal en/of voelt het alsof ik jou stappen verder kan helpen?
Neem dan contact met me op voor een gratis kennismakingsgesprek.
parallax background

"Van alles waar je over waakt, waak vooral over je hart want het is de bron van je leven"

(Spreuken 4:23)