BrainspottingJe bent een blokkade in jezelf tegengekomen waar je maar niet omheen lijkt te kunnen. Je wil wel t wel anders doen, maar het lukt niet. Je wil wel uit je oude patroon stappen of iets nieuws leren, maar ‘iets’ houdt tegen om die stap te zetten. Ergens in de ladenkast van jouw hersenen ligt die blokkade in de vorm van ‘onverwerkte prikkels’. Een dichte la met een stukje niet verwerkte emoties en herinneringen. Onbeweeglijk lijkt het wel. En je kan er niet zomaar bij met woorden of gedachten.

Dan is brainspotting (BSP) misschien iets voor jou. Een methode werkend met de stand van de ogen en het lijfelijke gevoel dat je ervaart bij jouw blokkade of probleem. BSP is snelweg naar het emotionele brein en verwerking van emoties.

Brainspotting brengt me uit mijn denkhoofd in mijn lichaam. Begrijpen doe ik het niet, maar het brengt wel blijvende verandering.
Ik ervaar sinds mijn brainspot traject meer rust, ik maak me niet meer zoveel zorgen, pieker minder en voel me ontspannen.
Brainspotting heeft mijn leven positief op de kop gezet. Ik kan nu zoveel beter voelen hoe het met me is en dus ook goed voor mezelf zorgen!
Stel je voor: je voelt je overbelast maar hebt moeite met ‘nee’ zeggen. Elke keer als je op het punt staat om voor jezelf op te komen, voel je een knoop in je maag en je zegt maar niks meer. Je wordt boos op jezelf, boos op de ander, maar er verandert niks.

Die knoop in je maag (of andere ervaring) kan je ook later nog weer op voelen komen als je vertelt over jouw blokkade. Dat is het begin van brainspotting. We bepalen de plek van de ogen waarop je die knoop het meeste voelt en je fokust je op de ‘activering’ in je lijf. Kijkend naar de pointer gaan je lijf en hersenen het werk doen. Zonder woorden loop je al die opkomende gedachten, emoties, beelden en lichamelijke gevoelens bij langs. Je ‘systeem’ doet het werk en zet de la weer open zodat jij meer vrijheid gaat ervaren.
Brainspottingtraject

De methode kan als onderdeel worden ingezet tijdens één van de trajecten. Maar je kan ook kiezen voor een BSP-traject. BSP is voor alle leeftijden, bij fokus kan je terecht vanaf 18 jaar.

Dit traject begint met een gratis kennismaking, waarbij je een korte proef zal doen om te kijken of BSP bij je past. Vervolgens zullen er één of meerdere sessies volgen tot dat jij meer ruimte ervaart.