Tekorten in relatie

Tekorten doorgeven

Iedereen loopt in zijn leven in meer of mindere mate emotionele blauwe plekken op in het leven. En compleet met je blauwe plekken krijg je een nieuwe rol als partner, vader of moeder.

Misschien heb je in je jeugd (of later) een te kort gehad aan veilige verbinding. Dat betekent niet dat je niet gelukkig of succesvol kan zijn. Maar wel dat je pijnlijkheden meedraagt die het soms moeilijk maken in verbinding te blijven of komen met een ander.

Storing op de lijn

Waar jezelf tekorten hebt opgelopen in vertrouwen en verbinding kan in contact met je kind of partner een storing op de lijn ontstaan. Jouw innerlijke tekort en pijn heeft nog invloed op je belangrijke relaties. Het maakt dat je angst kan ervaren om weer die zelfde pijn te voelen. Het triggert je emotionele systeem. Je schiet in de stress en uit verbinding. In je honger naar verbinding zorgt dit juist voor verwijdering.

In het Ouder-traject ga je op zoek naar jouw blauwe plekken en hun invloed op jou als vader of moeder en daarmee op je gezin. Je ontdekt dat gedrag ontstaat in een wisselwerking tussen de gezinsleden. Je leert bewust kiezen voor ander gedrag. Je legt verbinding met jezelf met als doel een stevige veilige ouder te worden voor je kind(eren).

Tekorten kunnen ook spelen in de relatie met je partner. Ze kunnen over en weer worden uitgewisseld. Misschien is er zo een bepaald evenwicht. Maar de kans is groot dat de schoen ergens wringt. Durf je volledig jezelf zijn in de relatie of heb je je teruggetrokken? Geef je de ander uit gewoonte meer dan dat je terugkrijgt? Ervaar je veel boosheid, maar krijg je de vinger niet op het waarom? Snap je niks van de ander en groei je bij elkaar weg?

In het Wij-traject zoomen we in op jullie beide behoeften en relatie zodat je (weer) gezond kan leren geven en ontvangen.